Toevoegen aan favorieten

Home » Weetjes: december feestmaand

December. Sinterklaas, Kerst en vuurwerk

Feestmaand december

Sinterklaas, kerstmis en oud-en-nieuw: de maand december zit vol met feest en gezelligheid. Velen zien deze maand daarom ook als een echte feestmaand die gevierd wordt met vrienden en familie. In deze feestmaand wordt er genoten van al het lekkere snoepgoed dat sinterklaas met zich meebrengt, een lekker diner tijdens de kerstdagen en natuurlijk de oliebollen op oudejaarsdag. Daarnaast moeten er ook een heleboel cadeaus gekocht worden en dat kans soms nog een hele klus zijn. Kortom, deze maand staat in het teken van feest en een heleboel lekkers.

Het feest van de goedheiligman

Op 5 december vieren we het feest van Sinterklaas. Op deze avond vertrekt de Sint weer uit ons land, maar laat voor ons allen wel een boel cadeautjes achter. Het Sinterklaasfeest zelf begint al tijdens de grootste intocht. De Sint komt ons land binnen op de stoomboot samen met zijn pieten. Vanaf dat moment mogen kinderen hun schoentje weer zetten en hopen dat er iets lekkers in komt. We genieten, tijdens Sinterklaas, met zijn allen van pepernoten, chocoladeletters en marsepein.

De tijd van gezelligheid

Het feest dat echt in het teken staat van gezelligheid en samen zijn is natuurlijk kerst. Dit feest wordt ook groots gevierd. Het begint natuurlijk met de kerstboom. Deze boom krijgt een prominente plaats in het huis en wordt versierd met lampjes en de mooiste kerstballen. De kerstman staat ook centraal tijdens kerst. Hij komt samen met zijn rendieren om cadeautjes te geven aan iedereen. Tijdens eerste en tweede kerstdag wordt er genoten van een lekker diner samen met familie en vrienden.

Oud-en-nieuw

Op 31 december is het oudejaarsdag en om 12 uur ’s avonds begint het nieuwe jaar. Op oudejaarsdag wordt veel oliebollen gebakken en gegeten. Ook hoor je hier en daar al wat vuurwerk van de ongeduldige die niet kan wachten tot twaalf uur. Tegen het einde van de avond, wanneer het bijna twaalf uur is, tellen wij met zijn allen af om het nieuwe jaar in te gaan. Wanneer het nieuwe jaar is begonnen, wenst iedereen elkaar een goed en gezond nieuwjaar. De jaarwisseling gaat gepaard met een heleboel vuurwerk en gezelligheid.

 


5dec.nl