Toevoegen aan favorieten

Home » Cadeautips » leuke voor in de schoen

Schoencadeautjes

Tips voor in de schoen

Je herinnert je het vast nog wel van vroeger. Sinterklaas was in het land en voor je naar bed ging mocht je je schoen zetten. Je zong een liedje, eventueel deed je nog een wortel in je schoen voor het paard. Je hoopte maar dat je braaf genoeg was geweest het afgelopen jaar en zodra je wakker was rende je naar beneden, om te zien of er iets in de schoen zat. Voor kinderen is dat nu natuurlijk niet veel anders. Het zetten van de schoen is een spannend en vooral leuk gebeuren en je wilt ze hierin niet teleurstellen. Hier volgen enkele handige tips voor een onvergetelijke sinterklaastijd.

Wanneer en hoe vaak zet je de schoen

De schoen mag je zetten zodra Sinterklaas in het land is, vaak wordt dit ook aangegeven in het Sinterklaasjournaal, dus zorg dat je tegen die tijd voorbereid bent. Als je zorgt dat je alvast wat sinterklaassnoepgoed in huis hebt, zit je altijd goed. Hoe vaak de schoen gezet wordt verschild per gezin. Bij de een wordt iedere avond de schoen gezet en bij de ander alleen in de weekenden. Je kan hier zelf een keuze in maken. Nog een extra tip: Kijk af en toe het Sinterklaasjournaal mee, vooral als je jongere kinderen hebt die nog geloven. Soms worden hier specifieke ‘problemen’ besproken die je kan laten terugkomen bij het vullen van de schoen.

Wat vinden jongere kinderen graag in hun schoen?

Houd bij het kopen van schoencadeautjes er rekening mee dat het niet te groot en te duur hoeft te zijn. Over het algemeen worden er kleinigheidjes of snoepgoed in de schoen gedaan. En bij jongere kinderen kan je dan denken aan bijvoorbeeld: een knuffelbeestje, een klein prentenboekje, een balletje of (als je het geluid geen probleem vindt) een fluitje. Koop, als je voor meerdere kinderen de schoen moet vullen, dezelfde cadeautjes voor de kinderen. Dit voorkomt onenigheid.

Schoencadeaus waar oudere kinderen blij van worden

Bij oudere kinderen heb je vaak al wel een idee wat ze graag willen hebben. Soms weet je dat een bepaalde gadget (zoals een spinner) een enorme hit is en ga je hier naar op zoek. Andere items die over het algemeen goed gewaardeerd worden zijn: ‘magische’ stiften of pennen, kleine 3d breinpuzzels, een knutselpakketje en voor meisjes kun je ook denken aan bijvoorbeeld haarelastiekjes of kettinkjes. Ga aan de slag en maak er een leuke tijd van!

 


5dec.nl