Toevoegen aan favorieten

Home » Sinterklaasrecepten » Recept taai taai

Recept taai taai

Het feest van Sinterklaas is niet natuurlijk niet compleet zonder taai taai. En waarom kopen als je het eenvoudig zelf kunt maken? En het is nog eens veel lekkerder ook!

Recept taai taai

Taai taai maken

Recept   : Taai taai
Aantal   : 30 stuks
Bereidingstijd   : 150 minuten
Kooktechniek   : Oven
Niveau   : Makkelijk (makkelijk)

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 8 eetlepels gestampte muisjes
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 350 ml vloeibare honing
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 2 eetlepels limonadesiroop (citroensmaak)
  • 10 eetlepels poedersuiker

Bereiding

  • Zeef de bloem en het bakpoeder en meng de muisjes, kaneel en kruiden erdoor.
  • Schenk het eiwit en de honing erin.
  • Klop met een mixer (laagste stand) het geheel tot een kruimelig deeg.
  • Draai van het deeg een bal, verpak in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 centimeter en steek er figuurtjes uit.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de figuurtjes erop.
  • Bestrijk de figuurtjes met losgeklopt eigeel.
  • Bak in de oven in 12 minuten gaar en laat het gehhel 30 minuten afkoelen.
  • Meng de citroensiroop en de poedersuiker tot een glanzend glazuur.
  • Vouw een spuitzakje van bakpapier, vul deze met het glazuur, knip het puntje van de spuitzak.
  • Versier de figuurtjes met het glazuur en laat 1 uur drogen.

Variatietips

  • Voeg 2 theelepels anijszaad, 2 theelepels nootmuskaat en 2 theelepels kruidnagelpoeder toe.
  • Bestrijk de afgekoelde taai taai figuren met gesmolten chocolade.
Meer Sinterklaas recepten
pepernoten
Contact | Sitemap
5dec.nl is een uitgave van CABBO Media | Powered by Totaalnet